Ulica obitelji Stratico 1, Zadar 12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola

ZA ZIMSKE DANE – DIVLJAČ

Želite li jak imunitet, jedite fino pripremeljnu divljač i pucajte od zdravlja.

Blagdani su prošli, bilo je ugodno, veselo i bogato. Vjerujem da ste svi uživali u hrani, možda malko i pretjerali, ali zato su tu sjajne novogodišnje odluke koje uključuju dobru i kvalitetnu prehranu.

Kako je zima itekako pokazala zube, a proljeće je još daleko, ne treba zapostaviti organizam i potrebno ga je oporaviti i ojačati. Moj omiljen način jačanja cijelog organizma je divljač. Pitate se pitate zašto baš divljač, a ne npr. voće? Odgovor je jednostavan: to je vrhunska namirnica stvorena upravo za ovo doba godine, a namjena joj je upravo jačanje organizma. Meso divljači ima jako malo masnoće, a tako i jako malu kalorijsku vrijednost, prvenstveno zahvaljujući tome što je stalno u pokretu i jede samo ono što pronađe u prirodi. Osim toga, meso je divljači puno je proteina, željeza i vitamina B.

Kod nas, u Hrvatskoj, najpopularnija su jela pripravljena od divljači poput jelena, srne, vepra, divlje svinje, zeca, jarebice, fazana i, nama najbližeg i omiljenog, muflona. Pogađate za koje jelo sam se ja odlučio.
Muflon je na našu obalu stigao prvo na Brijune, a ubrzo nakon i na druge otoke na Jadranu. Meso mu je izuzetno kvalitetno i ukusno, što duguje svom načinu života i prehrani.

Budite sa mnom u sljedećem postu kad s vama dijelim svoj najbolji i najdraži recept za pripremu divljači, tj, muflona.

Online rezervacijaRezervirajte stol

  • Od 12:00 do 23:00

Dragi gosti…

Molimo Vas da imate na umu da Vaš upit o rezervaciji možemo uzeti u obzir isključivo ukoliko ga zaprimimo minimalno 24h prije željenog termina. Nakon što zaprimimo Vaš upit, kontaktirat ćemo Vas telefonski ili e-mailom, te potvrditi status Vaše rezervacije.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i povjerenju koje nam ukazujete.

Vaš domaćin,
restoran Pet Bunara

Online rezervacijaRezervirajte stol

Ulica obitelji Stratico 1, Zadar
(pokraj trga Pet bunara)
12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola
Restoran Pet Bunara Zadar

Restoran Pet Bunara Zadar