Ulica obitelji Stratico 1, Zadar 12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola

ZA ISTINSKE LJUBITELJE KAVE

Dan koji počinje mirisom kave mora biti odličan! S kavom ste uvijek u dobrom društvu, a mi vam otkrivamo male tajne kako bi vaš omiljeni napitak uvijek bio savršen.

Tko od vas započinje dan kavom? Mi uvijek! Kava nam je prva jutarnja pomisao. No, kava nije samo napitak, ona je cijeli ritual. Pili je vi u dobrom društvu, uživali u njoj nasamo, uz more ili u toplini svoga doma. Kava pristaje uz svako godišnje doba i kako bi to bilo da joj ne pridajemo posebnu važnost kad nam je dala toliko lijepih trenutaka. Naš savjet istinskim ljubiteljima kave svakako je da se kava kupuje u zrnu i, po mogućnosti, sa što većim postotkom “Arabice”.

To znači slađu i “mekšu” kavu u vašim šalicama uz minimalnu gorčinu (taman koliko treba). Svježinu kave i njenu puninu najbolje osjetite ako je meljete neposredno prije spremanja. Znamo, uzima malo više vremena, ali isplati se.
Kad vam je mi kuhamo, osim što brinemo o svemu gore navedenome, brinemo i da aparat za kavu ima ispravnu temperaturu, deporaciju te da je redovito održavan. Prije stavljanja mljevene kave u zdjelicu ručke pustimo malo vode da isteče, a potom je tek stavljamo u aparat. Kavu puštamo u šalicu cca 25 sekundi, od pritiska do završetka espressa, kako bi vaša kava bila savršena.

Postoje razni mitovi o tome da u veliki macchiato ide više kave no u mali ili čak u espresso. To su ipak samo mitovi. Usto, tzv. produžena kava nije blaža od normalne, iako postoji i to uvriježeno mišljenje. Osim sjajne kave najvažnije je i dobro društvo i ugodna atmosfera. Vidimo se na velikom macchiatu s više mlijeka. 😉

Online rezervacijaRezervirajte stol

  • Od 12:00 do 23:00

Dragi gosti…

Molimo Vas da imate na umu da Vaš upit o rezervaciji možemo uzeti u obzir isključivo ukoliko ga zaprimimo minimalno 24h prije željenog termina. Nakon što zaprimimo Vaš upit, kontaktirat ćemo Vas telefonski ili e-mailom, te potvrditi status Vaše rezervacije.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i povjerenju koje nam ukazujete.

Vaš domaćin,
restoran Pet Bunara

Online rezervacijaRezervirajte stol

Ulica obitelji Stratico 1, Zadar
(pokraj trga Pet bunara)
12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola
Restoran Pet Bunara Zadar

Restoran Pet Bunara Zadar