Ulica obitelji Stratico 1, Zadar 12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola

Vinska karta Vrhunac svakog obroka

Pjenušci

Pjenušac kuće

Brut Exclusive

Freixenet

Elyssia Gran Cuvee Brut

Šember

(klasična metoda)

Moet & Chandon

Brut Imperial Rose

Bollinger

Special Cuvee

Bijela vina

Sladić Maraština

Kvalitetno suho, 14,0%, Vinarija Sladić, Plastovo, Skradin

Vinogradi su smješteni u Plastovu na 250 m nadmorske visine, u blizini rijeke Krke. Klima je mediteranska s blagim utjecajem kontinentalne, što se jako odražava na organoleptiku vina koja su drugačija od ostatka Dalmacije, svježija i aromatičnija. Duboke je zlatnožute boje, mirisom na cvijet badema, zrelu krušku i livadno cvijeće. U ustima pokazuje mediteranski karakter, asocira na krš i makiju. Slasno i mineralno. Kompleksno i ozbiljno.

Pošip Korta Katarina

Vrhunsko suho,13,0%, Riviera Orebić, Pelješac

Žive, slamnato žute buje. Na nosu je izrazito mirisan s naglašenim voćnim aromama u kojima dominira zrelo bijelo voće, ponajviše marelice. U ustima je svježe, ali puno. Blago se osjeća okus meda i zrelog voća, a u samom završetku osjeti se ugodna slanost. Završetak je dug i ugodan. Idealno pristaje uz tradicionalna jela.

Krajančić Pošip Intrada

Vrhunsko suho, 13,4%, Korčula

Prekrasna bistra, briljantna, intenzivna zlatnožuta boja. Sitni mjehurići daju naznaku da se radi o živahnom vinu. Već na prvi dodir osjeti se fantastična herbalna komplesknost, puno žutog cvijeća, lipin cvijet, bazga, plavi zumbul. Otvara se zrela banana, dinja, prvo kompot a zatim zreli ananas. Pojavljuje se klinčić, nota suhe smokve, a u pozadini nazirem i grejp. Vrlo kompleksan miris.

Bire Grk Organsko vino

Vrhunsko suho, 13,5%, vinogorje Lumbarda, Korčula

Uz pošip, grk je svakako najvažnija i najpotentnija dalmatinska bijela sorta grožđa te bez sumnje jedan od sinonima otoka Korčule.
Za razliku od onih koji potječu s crvenog pijeska, Bireov Grk potječe s kamena te su mu izraženije kiseline a time i svježina ali i mineralnost što se percipira u vidu ugodne slanosti na nepcu.

Korak - Chardonnay & Pinot sivi cuvee

Kvalitetno suho, 13%, vinogorje Plešivica-Okić

Pune slamnato-žute boje. Izgledom djeluje ozbiljno i odraslo. U nosu se šeće od prosušeno-orašastih nota do korice naranče, dok jednostavnom breskvastom voćnošću u ustima pokazuje svoju mladenačku i vrckavu stranu. U ustima ne traje dugo, ali zove na još.

Galić Sauvignon Blanc

Vrhunsko suho, 12,5%, vinogorje Kutjevo

Prvi miris je pretežno herbalnog karaktera i upućuje na svježinu zelene paprike i svježe pokošene livade, da bi se ubrzo otvorila atraktivna aroma ogrozda. Okus je jednostavno sjajan, na početku ugodno naglašene kiseline daju svježinu i atraktivnost, da bi se ubrzo nadopunile punoćom ekstrakta koja napuni usta i zadržava dojam čvrstoće sadržaja, te na kraju širi nježnu toplinu. Top!

Kabaj Sauvignon Top 100

Kvalitetno suho, 13,0%, Goriška Brda

Jean-Michel Morel - KABAJ hvaljen je od strane mnogih vinskih kritičara te raznih publikacija koji su uvrstili KABAJ među TOP 100 svjetskih vinarija! Vino je kristalno, intenzivno zlatnožute boje, razigrano u čaši. Bouquet mu je dugotrajan s dominantnom mineralnošću te medenim okusom poljskog cvijeća. Osjet u nosu se ponovlja u ustima uz prevladavajuću mineralnost te lagane note drva. Svježe vino s dugim čistim aftertaste-om.

Enjingi Venje / Barrique kasna berba

Vrhunsko polusuho, 14,5%, Kutjevo

Vrhunsko suho vino, mješavina ponajboljeg grožđa različitih sorti pažljivo odabranih bobica kasne izborne berbe - graševine, rajnskog rizlinga, mirisavog traminca, sauvignona i sivog pinota. Venje punih 18 mjeseci dozrijeva isključivo u hrastovini, a nakon toga odležava u bocama. Berba 1998. je svjetski šampion.

Cossetto Malvazija

Kvalitetno suho, 12%, Istra

Mirisom dominira zrelo voće (breskva, marelica, mango, limun) a u ustima je oblo, puno, zaokruženo, perzistentno, dugo traje nakon otpijenog gutljaja. Dakle, miris je manje naglašen (nježniji) i podsjeća na zrelo voće agruma, južnog voća, a u okusu se osjeća punoća, mesnatost, harmonija i naglašena svježina. Svoj puni šarm ova malvazija dobiva nešto kasnije, od lipnja pa nadalje ali jednako tako duže ostaje u „formi.“

Kabaj Amfora Top 100

Kvalitetno suho, 12,5%, Goriška Brda

Proizvodnja vina Amfora – nakon što se grožđe odvoji od peteljke stavlja se u velike amfore – glinene posude da fermentira u vlastitom kvascu. Tijekom prvog mjeseca grožđe se ručno miješa do čak šest puta dnevno. Nakon te faze amfore se zatvaraju narednih 10 mjeseci. Zatim se vino pretače u hrastove bačve, gdje dodatno dozrijeva. Vino je kristalno, intenzivno žute boje, jantarne nijanse. Bouquet je vrlo intenzivan i rafiniran. Na nosu sladak, potom prevladavaju voćni mirisi narančine kore i sušenih jabuka u kombinaciji s malim naznakama ljutine papra. Osjećaj voćnosti je dug, mineralan i svjež. Vrlo kompleksno vino. U kombinaciji s hranom ruši sve stereotipe o vinu.

Kos-Jurišić Chardonnay

Kvalitetno suho, 12,0%, Donja Zelina

Kao jedna od najpoznatijih vinskih sorti u svijetu, vjeruje se da je ime dobila po francuskom selu Chardonnay. DNK analizom potvrđeno je da je Chardonnay nastao (kao i mnoge druge sorte) križanjem između Pinota i Gouais Blanc koji je ujedno autohtona hrvatska sorta, u današnje vrijeme nepopularna i gotovo izumrla. Jedna od najvećih prednosti Chardonnaya je njegova varijabilnost, što ga čini vrlo popularnim. Vino je lagano, voćne arome i kiselkasto. Ova izvedba je jedna, po meni, od najboljih verzija u hrvatskoj. Vino srednje jakog tijela i lagano izraženih cvjetnih aroma. Dobro strukturirano, vrlo svježe i uravnoteženo.

Saint Hills Nevina

Vrhunsko suho, 13,6%, zapadna Istra / malvazija 75% - chardonnay 25%

Fermentirana je i odnjegovana 6 mjeseci u hrastovim bačvicama prije buteljiranja. Autohtona “prva dama” Istre oplemenjena je svjetskim kozmopolitom ali u diskretnoj mjeri da se ne zatire izvornost nego suptilno zaokruži tijelo i da jednu novu dimenziju već prisutnome šarmu malvazije.

Clai Ottocento Organsko vino

Kvalitetno suho, 14,5%, zapadna Istra

Riječ je o kupaži malvazije, sauvignona i pinota sivog. Kompleksnog je mirisa, snažnog tijela i bogatog ekstraktom koji je rezultat prirodne fermentacije na vlastitim kvascima. Riječ je o potpuno organskoj proizvodnji; u njegovim vinogradima rastu trava i cvijeće. Njegova vina fermentiraju u kontaktu s kožicom, isključivo na vlastitim kvascima a Clai ne koristi kontroliranu fermentaciju već pušta da vina „kuhaju“ prirodno, onako kao što se to nekada radilo.

Crvik Malvasija Tesoro

Vrhunsko suho, 14,0%, Donji Konavli

Malvasija dubrovačka kasna je i slabo rodna sorta grožđa, naročito osjetljiva na pepelnicu. Na prvom nosu gusta, teška i gruba gorčina puna sunca i nečiste aromatike. Puno tijelo, čvrste kiseline jače i od jakog alkohola. Potpuno suho, snažno, prodorno, gorko i mesnato, viskozno u ustima diči se rustikalnošću i pršti moću. Okus livadne kiselice, gruba borba prkosne gorčine nasuprot provokativnoj vitkoj kiselosti u kojoj se ne nazire pobjednik. Tijelo tuče okuse čeličnom strukturom.

Kabaj Sivi Pinot Top 100

Kvalitetno suho, 13,0%, Goriška brda

Kristalna prozirnost sa slamnatom žutom bojom te bakrenim nijansama. Na nosu ugodno voće, s daškom zelene jabuke i notama cvjetnih mirisa. Njegova voćnost je sačuvana u ustima. Izražena mineralnost osjeti se dugom svježinom.

Traminac Iločki podrumi

Vrhunsko suho, 13,0%, Podunavlje, Vinogorje Srijem

Vino krasi intenzivna boja starog zlata. Miris je također vrlo intenzivan, muškatni s posebno izraženim mirisom ruže. Okus je pun, sadržajan, bogat i snažan, ali i svjež i potentan.

Crna vina

Korlat Cabernet Sauvignon Vina zadarske županije

Vrhunsko suho, 14,5%, Vinarija Badel, Benkovac

Korlat Cabernet sauvignon je izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, crnog ribiza, te diskretne začinske note. Vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije svježine s dosta zrelih tanina. Brižnom dugotrajnom njegom u hrastovim bačvama sljubljeno je u jedinstveno vino za odabrane trenutke.

Petrač Karizma / Cabernet Sauvignon & Merlot

Vrhunsko suho, 14,0%, Hrvatsko zagorje

Karizma je jedan od uzora Vinarije Petrač. Bordoška kupaža Cabernet Sauvignon i Merlota 30% smjelo otkrivaju šljive i trešnju te borovnicu s notama crnog ribiza što čine opisuju profil ovog vina. Vino je suho, ali jako fino zaobljeno te dobro izbalansirano, punog tijela i svilenkaste teksture i zrelih tanina.

Korlat Sirah Vina zadarske županije

Vrhunsko suho, 14%, Vinarija Badel, Benkovac

Korlat Syrah je duboke, tamne, crveno ljubičaste boje, snažne bogate strukture. Intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama zrelog bobičastog voća poput kupine i crnih grožđica. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo usklađene arome kave, crne čokolade te diskretna aroma duhana koja je dijelom iskaz aromatskog potencijala, a dijelom rezultat brižne njege vina u hrastovim bačvama. Vino je živo, toplo, uravnoteženo, trajno i zrelo.

Nadinska Rana Vina zadarske županije

Vrhunsko suho, 14,3%, Vinarija Vrsaljko, Nadin

Nadinska rana je vrhunsko suho vino, izuzetne kakvoće nastalo kombinacijom Syraha i Merlota. Nefiltrirano, bogato ekstraktima. Krasi ga fina rubin boja i puni okus prilikom konzumacije. Sva jačina Nadinskog kraja koncentrirana je u ovom vinu!

Kraljevski vinogradi Crljenak Vina zadarske županije

Vrhunsko suho, 13,5%, Petrčane - Punta Skala

Crljenak je stara hrvatska autohtona sorta čiji zapisi i spomen sežu još od 15. stoljeća. Znanstveno je dokazano da su američki zinfandel i talijanski primitivo indentični crljenku i od njega vuku svoje podrijetlo. Vino je voćno, pitko, mekih aroma i intenzivne crveno-rubinske boje. Arome su sa naglašenim voćnim šarmom borovnice, kupine, šljive i maline. Na nepcu djeluje zaokruženo, umjerenih tanina, vrlo elegantne strukture i fino doziranog drva.

Bura Dingač

Vrhunsko suho, 14,8%, Vinarija Bura, Pelješac

Vrhunsko vino Dingač crvene je boje s laganim smećkastim karakterom tipičnim za dozrele plavce. U mirisu svježe, bogato aromama zrelog bobičastog crvenog voća s karakterističnim nježnim aromama prosušenih bobica, dodatno harmonizirano diskretnim aromama dozrijevanja u drvenim bačvama. Harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, mekih tanina, elegantno i toplo u ustima.

Gracin Babić

Vrhunsko suho, 14 %, Vinarija Gracin, Primošten

Babić odležan u barrique bačvama te ima izražene note zrelog bobičastog voća uz naglašene arome višanja sa laganim primjesama začinskih aroma. Ugodan miris prati jako tijelo, nježno dozrelim taninima i harmonične kiseline. Vino jakog alkohola daje u ustima osjet topline i naravno ostavlja dugi aftertaste. Vinogorje Primošten, jedan od karakterističnijih teriora u svijetu, nam je podarilo još jedan vrlo interesantan Babić koji proizvodi vinarija Gracin.

Markus Plavac Mali

Vrhunsko suho, 14,5%, Pelješac-Zagreb

Markus pokazuje dobru konzistentnost i izvrsnu kvalitetu, dok u mnogih peljeških vinara postoje poveće oscilacije. Možda je najinteresantnije da bez obzira na to što je dozrijevalo u Zagrebu, bolje je i iskrenije interpretirao terroir dingača od mnogih tržišno zastupljenijih primjeraka. Vino je omekšano do savršenosti, nema previše drva i zadimljenosti, bez grube trpkoće, bez pikantnosti, a opet ne rastače se ni ne rastapa u džemastosti ili slatkastosti kao mnogi prezreli primjerci. Stoji čvrsto i postojano na jasnim taninskim bridovima i ima fenomenalan retrookus na bobice i kožice grožđa plavca malog. Nosom tako lijepo asocira na portugalske crnjake s kojima naše autohtone sorte očito dijele puno zajedničkog. Alkoholi nisu pobjegli u likeroznost već odmjerenom snagom samo potkrepljuju bogatu strukturu. Moćno vino s profilom dobrodušnog diva.

Sontacchi Crni Pinot

Vrhunsko suho, 14%, Vinarija Tomaso Sontacchi, Vinkomir - Kutjevo

Dobiveno tradicionalnom metodom potapanja klobuka u otvorenim kacama. Dozrijevalo 12 mjeseci u starim barrique bačvama od slavonskog hrasta. Iako mu je bouquet iznimno raskošan, ne otvara se u dubinu svakom novom vrtnjom čaše, već je konstantno otvoren i maksimalno iznijansiran. Zrele maline i trešnje obavijene su slojevima i slojevima tercijarnih nota. Slatkih začina, cimeta, klinčića, kože, duhana, cedrovine i crnog papra ima u izobilju. Sve skladno i na svom mjestu. Savršeno „gentlemansko“ vino. Uglađenih i mekih tanina, sofisticirane topline i sortnih aroma, svježina samo gricne, tijelo podatno.

Sladić Lasina

Kvalitetno suho, 12,5%, Vinarija Sladić, Plastovo-Skradin

Vinogradi su smješteni u Plastovu na 250 m nadmorske visine, u blizini rijeke Krke. Klima je mediteranska s blagim utjecajem kontinentalne, što se jako odražava na organoleptiku vina koja su drugačija od ostatka Dalmacije, svježija i aromatičnija. Ovo vino je pravi dalmatinski „Pinot Noir“. Raritetna sorta Lasina, koja je izuzetno nježna a ipak vrlo ozbiljno vino. Nefiltrirano. Jedinstvena i iskrena. Žive rubin boje. Sušeno cvijeće. Zrelo crveno voće. Začinsko bilje. Selekcija najboljeg grožđa dala je samo 900 boca. Vino je odležalo u hrastovim bačvama 14 mjeseci.

Erzetić Cabernet Sauvignon Amfora

Vrhunsko suho, 13%, Goriška Brda

Iz ovog Cabernet Sauvignon u Goriškim brdima je izvučen maksimum. Nakon tri tjedna maceracije odležava 18 mjeseci u francuskim hrastovim bačvama te sljedećih 12 mjeseci sazrijeva u amforama.

Movia Modro

Vrhunsko suho, 13,5%, Goriška Brda

Ozbiljna vina ne postoje bez dosta jakih grožđa, bogate arome i punih ekstrakta. Slučaj s Pinot Noir je takav da on istinski uživa u svojoj mladosti te njegov smjer kretanja može biti sasvim neočekivan i vrludav. U Moviji se drže pravila da ga treba trgati što kasnije. Čekanje da grožđe gotovo potpuno odvoji svoju vezu s panja loze. To je stanje kada se bobice djelomično osuše i koncentracija svih tvari u bobicama lagano počinje. Tad može početi i žetva.
Burgundija je bez sumnje pravi dom Pinot Noira.

Barolo Prunotto

Vrhunsko suho, 13,5%, Piemonte

Crvene boje s dovoljno i kompleksnim aromama ljubičica i jagodičastog voća, cjelovitih i baršunastih okusa i vrlo uravnotežen. Njegova struktura i tijela čine ga idealnim utakmici za mesa i jela od divljači i sira. Barolo pokazuje stroge mirise prešanog voća, katrana i slatkoće. Nema sumnje da je ovo vino je napravio s besprijekornom preciznošću. Uz malo vremena u čaši, nježnije tonove začina postaju sve uočljiviji... To pokazuje srednji tijelo sa čvrstu strukturu na leđima.

Rosé vina

Rose Calelarga Vina zadarske županije

Kvalitetno suho, 12,0%, Vinarija Anić, Smilčić

Vrlo svježe ljetno vino, raskošnih mirisnih nota koje odaju karakter sorti od kojih je proizvedeno (Cabernet sauvignon, Syrah, Crljenak, Plavina, Svrdlovina), raspon aroma od šumskih jagoda do zrelog okusa bobičastog voća.

Galić Rose

Kvalitetno polu-suho, 12,0%, Vallis Aurea, Kutjevo

Rosé proizveden od Cabernet Sauvignona, Merlota i Pinota crnog. Odlikuje ga nježna i zavodljiva roza boja karakteristična za rosé vina. Miris prati tonove boje te odiše lijepom voćnošću u kojoj se isprepliću arome maline i jagode. Izvanredan mineralni karakter s hrskavim kiselinama čini ovo vino pravim ljetnim osvježenjem.

Kabaj Rose Top 100

Kvalitetno suho, 12,5%, Pinot crni, Goriška Brda

Jean-Michel Morel, poznatiji pod imenom KABAJ hvaljen je od strane mnogih vinskih kritičara te raznih publikacija, npr. Ed Behr’s The Art of Eating, Eric Asimov iz New York Times-a, Wine Enthusiast, Tasting Table National i vrlo svježe od Wine & Spirits Magazine koji su prepoznali KABAJ među TOP 100 svjetskih vinarija! Kristalno, intenzivno crvenosmeđkaste boje punog okusa. Mirisom dominira svježinom te ujedno mekim okusom na kasno voće. Mineralnost prevladava te lagane note drva. Svježe vino s dugim čistim aftertaste-om. Pravi ozbiljni rose s diplomom.

Desertna vina

Cuj Špekula

Stolno polu-slatko, 11,5%, Muškat istarski

Slamnato žute boje, da ne kažemo blago zlatna sa zelenkastim odsjajem. Tipičnog mirisa za muškat, delikatan s notom svježeg voća. U ustima mekanog okusa, karakterističnog za muškat, zavodljiv, harmoničan, trajan. Provjeren!

Hektorovich Prošek

Vrhunsko polu-slatko, 15,0–16,0%, Hvar bogdanuša, maraština, prč, muškat

Srodan talijanskom Vin Santu i nekolicini drugih vrhunskih mediteranskih slatkih vina, prošek svoje korijene vuče izvorno iz obalnog dijela Dalmacije i Istre, gdje se jedino i proizvodi. Rađen tradicionalnom metodom, Prošek Hectorovich nastaje probiranjem zrelijih, suhvicama prošaranih grozdova s biranih položaja, koji se zatim suše na slami do mjesec dana. Rezultat je vino neodoljive slatkoće i dozrelih aroma grožđica, sušenog voća i marmelade...
Prošek Hectorovich dobio je ime po velikom hvarskom pjesniku, plemiću i hedonistu Petru Hektoroviću.

Traminac Principovac

Vrhunsko predikatno vino, 13,8%, izborna berba, Podunavlje, Srijem

Vino zlatno žute boje u čijem su mirisu izražene medne note i za predikatno vino karakterističnih botritis tonova. Ovo je plemenito vino punog je, harmoničnog i slatkastog okusa.

Bodren Ledeno

Vrhunsko slatko, 9,0%, Hum na Sutli

Prestižno slatko vino za meditacijski doživljaj. Užitak neodoljive razine, veže se za ovaj sladak nektar, koji duboko naglašava karakteristika sorte i specifičnost ledene prerade. Eliksir u medenom zarobljenom okusu višanja, rogača, jabuka dinja i smokve, blago stimulira plemenita plijesan.
Srebrna medalja na Decanter World Wine Awards, London, 2011
Srebrna medalja na AWC Vienna – 2012

Online rezervacijaRezervirajte stol

  • Od 12:00 do 23:00

Dragi gosti…

Molimo Vas da imate na umu da Vaš upit o rezervaciji možemo uzeti u obzir isključivo ukoliko ga zaprimimo minimalno 24h prije željenog termina. Nakon što zaprimimo Vaš upit, kontaktirat ćemo Vas telefonski ili e-mailom, te potvrditi status Vaše rezervacije.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i povjerenju koje nam ukazujete.

Vaš domaćin,
restoran Pet Bunara

Online rezervacijaRezervirajte stol

Ulica obitelji Stratico 1, Zadar
(pokraj trga Pet bunara)
12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola
Restoran Pet Bunara Zadar

Restoran Pet Bunara Zadar