Ulica obitelji Stratico 1, Zadar 12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola

vasa-ocjena1

Tradicionalna jela od domaćih namirnica, prezentirana na moderan način i praćena pomno izabranim vinima

Pet Bunara vodi se, u svijetu sve zastupljenijom, Slow Food filozofijom i u skladu s tim pristupamo pripremi svakog jela. Jelovnik mijenjamo ovisno o godišnjim dobima kako bi namirnice koje koristimo uvijek bile svježe i, naravno, iz organskog uzgoja. Potpuno zadovoljstvo gosta nam je na prvom mjestu.

“Slow Food” pokret nastao je kao odgovor na sve užurbaniji i stresniji način života. U samoj srži ove ideje je uživanje, kako u hrani tako i u životu. Naša cjelokupna gastronomska ponuda polazi od filozofije potpunog uživanja u hrani. Od samog početka pa sve dok se ne nađe na vašem tanjuru.

 

Riječ voditelja

“Prvenstveno polazimo od namirnica koje nabavljamo isključivo od lokalnih uzgajivača čiji je način uzgoja organski. Vrhunska jela zahtijevaju visokokvalitetne sastojke. Na vama je samo da se opustite i uživate u gastronomskoj pustolovini svih osjetila.

Osim u jelima, organske namirnice koristimo i prilikom izrade naših slavnih slastica od kojih su neke i bez glutena, čime se posebno ponosimo.

Vrhunac svakog obroka svakako je čaša pažljivo odabranog vina. Uživajte u najkvalitetnijim vinima Hrvatske i šire. Posebno smo ponosni na bogat izbor vrhunskih vina zadarske županije. Osim vinima ponosimo se i najboljim maslinovim uljima gdje možete birati između domaćeg, sortnog ili ekstra djevičanskog.

Posjetite nas i sami se uvjerite da smo jedan od vodećih restorana zadarske regije. Dobro nam došli u restoran Pet Bunara!”

Vladimir Babac,  voditelj restoran Pet Bunara od 2006. godine

 

Gastronomska oaza u povijesnoj jezgri Zadra sa  35 godina tradicije

Restoran Pet Bunara, smješten pored istoimenog trga, punih 35 godina obogaćuje gastronomsku scenu grada Zadra. S godinama se mijenjao i prilagođavao gostu kako bi mu posve ugodio. Trud nije ostao nezapažen što je vidljivo u velikom broju zadovoljnih gostiju koji uživaju u vrhunskim specijalitetima pripremljenim namirnicama isključivo iz organskog uzgoja.

Pri uređenju interijera i eksterijera korišteni su prirodni materijali poput kamena i plemenitog punog drveta s elementima kovanog željeza, kakvo gastronomska oaza u srcu tisućljetnog Zadra i zaslužuje.

 

skampi

10450082_713651835361890_2154631594901386824_o

Lokacija koja oduševljava

Restoran Pet bunara nalazi se na dijelu poluotoka u kojem su se kroz stoljeća u neprekinutom slijedu gradile obrambene zidine. Tim su prostorom dominirali moćni bedemi koji su štitili glavni ulaz u grad od vremena rane antike pa sve do kasnog srednjeg vijeka. Taj je kopneni potez bedema predstavljao sponu urbane jezgre Jadera s „gradom“ izvan zidina omeđenog kultiviranim pejzažima. Sačuvani ostatci govore o kontinuitetu antičke baštine i ekonomskoj moći Zadra u raznim povijesnim razdobljima. Posebnu pozornost privlače očuvani dijelovi monumentalnih antičkih gradskih vrata s osmerokutnom kulom i srednjovjekovnog ulaza prezentirani na obližnjem Trgu Petra Zoranića. Na prijelazu iz kasne antike u rani srednji vijek, kada Zadrom vlada Bizantsko Carstvo podignut je novi fortifikacijski sustav koji je dodatno utvrdio antički grad. Dio tog obrambenog sustava otkriven je i na prostoru restorana u kojem se vide ostatci masivnog bedema širine 2,5 metra. Taj je bedem svojevrsno obilježje i svjedočanstvo moći kasnoantičkog grada, dok prezentirani dijelovi predstavljaju neizbrisiv trag razvijene hrvatske materijalne baštine

kuhar

Ivan Buovac – šef kuhinje restorana Pet bunara

Prva kulinarska znanja i vještine stjecao je u mnogim poznatim restoranima.
Potom su uslijedila razna usavršavanja u Italiji, te dolazak na mjesto šefa kuhinje nekoliko inozemnih restorana.
Radio je i u restoranima nekoliko prestižnih hotela od kojih izdvajamo „Palace“ i zadarski hotel „Bastion“ gdje je proveo pet godina kao šef kuhinje.

 

Online rezervacijaRezervirajte stol

  • Od 12:00 do 23:00

Dragi gosti…

Molimo Vas da imate na umu da Vaš upit o rezervaciji možemo uzeti u obzir isključivo ukoliko ga zaprimimo minimalno 24h prije željenog termina. Nakon što zaprimimo Vaš upit, kontaktirat ćemo Vas telefonski ili e-mailom, te potvrditi status Vaše rezervacije.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i povjerenju koje nam ukazujete.

Vaš domaćin,
restoran Pet Bunara

Online rezervacijaRezervirajte stol

Ulica obitelji Stratico 1, Zadar
(pokraj trga Pet bunara)
12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola
Restoran Pet Bunara Zadar

Restoran Pet Bunara Zadar