Ulica obitelji Stratico 1, Zadar 12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola

NAJUKUSNIJA JANJETINA KOJU STE PROBALI

Volite janjetinu? Nakon ovoga ćete je voljeti još i više! 

Na našim prostorima janjetina se uzgaja već više od 10,000 godina, a novi kontinenti su se s ovom namirnicom upoznali tek dolaskom španjolskih osvajača u 16. st. Janjetina spada među najukusnije i najbolje vrste mesa. Meso je po okusu vrlo slično jaretini. Sadrži lako probavljive proteine, koji ne opterećuju naš metabolizam. Kažu da je janjetina bila jedno od omiljenih jela cara Franje Josipa, a u njoj je rado uživao i Frank Sinatra. No, ovo bi mogao biti vaš sljedeći omiljeni recept za janjetinu.

JANJEĆI KOTLETI S RUŽMARINOM

Sastojci

800g janjećih kotleta
8 manjih krumpira
200g mrkve
200g brokule
Nekoliko grančica ružmarina
Maslinovo ulje
Sol
2dcl aceto balsamica
Očišćene višnje maraške

Priprema

Jedan sat prije pečenja posolite janjeće kotlete i na njih zalijepite grančice ružmarina i zalijte maslinovim uljem. Tako marinirane kotlete ispecite na tavi ili roštilju Krumpire ogulite, izdubite kao bačvice i ispecite. Mrkvu i brokulu kuhajte odvojeno te, uz dodatak soli i papra, odvojeno propasirajte. Pireom od mrkve i brokule napunite krumpire koji se poslužuju zajedno s pečenim kotletima uz umak od aceta balsamica i očišćenih višanja. Umak se priprema tako da se višnje lagano kuhaju u acetu balsamicu dok se umak ne reducira. Reducirani umak se doradi štapnim mikserom.
U slast!

Online rezervacijaRezervirajte stol

  • Od 12:00 do 23:00

Dragi gosti…

Molimo Vas da imate na umu da Vaš upit o rezervaciji možemo uzeti u obzir isključivo ukoliko ga zaprimimo minimalno 24h prije željenog termina. Nakon što zaprimimo Vaš upit, kontaktirat ćemo Vas telefonski ili e-mailom, te potvrditi status Vaše rezervacije.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i povjerenju koje nam ukazujete.

Vaš domaćin,
restoran Pet Bunara

Online rezervacijaRezervirajte stol

Ulica obitelji Stratico 1, Zadar
(pokraj trga Pet bunara)
12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola
Restoran Pet Bunara Zadar

Restoran Pet Bunara Zadar