Ulica obitelji Stratico 1, Zadar 12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola

GRDOBINA S POVRĆEM I UMAKOM OD LIMUNA

Ružno pače ribljeg svijeta nosi titulu najkvalitetnije, a samim time je njeno meso iznimno cijenjeno. Uvjerite se sami. 

Premda nije najveća ljepotica među ribama, Grdobina je zasigurno morska gastronomska kraljica. Osmijeh izmami na lice svakom ribaru koji je ugleda u svojoj mreži. Mnogo je različitih imena za Grdobinu pa je tako na Pagu zovu škvaina, ali u drugim mjestima ima nazive poput vražica, žaba, hudobina, vukodlak, rošpa, ždrokun, vražja mat i sl. O njoj se pisalo još u antičkoj Grčkoj, a njena vrhunska kvaliteta prepoznata je i danas. Meso grdobine izuzetno je ukusno, a dodatna prednost ove ribe je jako mala količina kostiju te je zbog toga njena konzumacija još ugodnija. Danas ovu morsku poslasticu za vas pripremamo s povrćem i umakom od limuna.

Grdobina s povrćem i umakom od limuna

Postoje razni načini pripreme, ali mi je najviše volimo upravo onako kako je priprema naš Chef Mario i to ćemo podijeliti s vama.

Sastojci

600 g filea grdobine
1 kg povrća (brokule, mrkve, kaula, blitve i celera)
Sol
Maslinovo ulje
2 dl zobenog vrhnja
Kurkuma
1 luk
3 češnja češnjaka
Malo brandya
1 žlica soka od limuna
Korica od limuna
Malo temeljca od povrća

Priprema

U posudi za kuhanje na pari složoiti grdobinu, posoliti je i popapriti te dodati malo ulja. Kuhati je poklopljenu, na pari, 15 minuta. Povrće izrezati na veće komade, posoliti i poklopljeno kuhati, na pari, 15 minuta. Umak se priprema na način da se na maslinovom ulju zaprži narezani luk, doda mu se usitnjeni češnjak pa se sve skupa flambira s malo brandyja. Potom se doda sok od limuna, korica od limuna i malo temeljca od povrća. Posoli se i pusti da sve zajedno kratko prokuha. Doda se zobeno vrhnje i kurkuma te se ostavi da prokuha par minuta. Gotov umak se propasira i posluži s ribom i povrćem.

Online rezervacijaRezervirajte stol

  • Od 12:00 do 23:00

Dragi gosti…

Molimo Vas da imate na umu da Vaš upit o rezervaciji možemo uzeti u obzir isključivo ukoliko ga zaprimimo minimalno 24h prije željenog termina. Nakon što zaprimimo Vaš upit, kontaktirat ćemo Vas telefonski ili e-mailom, te potvrditi status Vaše rezervacije.
Zahvaljujemo se na razumijevanju i povjerenju koje nam ukazujete.

Vaš domaćin,
restoran Pet Bunara

Online rezervacijaRezervirajte stol

Ulica obitelji Stratico 1, Zadar
(pokraj trga Pet bunara)
12:00 - 23:00 +385 (0)23 224 010 info@petbunara.com Online rezervacija stola
Restoran Pet Bunara Zadar

Restoran Pet Bunara Zadar